Fima Projekti       |       Fima localis        |       Fima znanje       |       Fima prevajanje       |       Od kmetije do podjetja       

07
Oct
2013

Povečanja razpisne kvote za garancije sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere – P1 2013

garancije sklada za banne kredite s subvencijo obrestne mereMinistrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo se zaveda še vedno težkega dostopa do posojil, ki je posledica zaostrenih razmer na finančnih trgih. Kot učinkovit ukrep za blažitev kreditnega krča na področju podjetniškega sektorja ostajajo Garancije za delno zavarovanje bančnih kreditov s subvencijo obrestne mere (P1), ki jih odobrava Slovenski podjetniški sklad (Sklad).

Sredstva, ki jih je Sklad letos razpisal za navedeni ukrep, so tudi letos hitro pošla. Zato so se, glede na še vedno veliko povpraševanje po taki pomoči, odločili ponuditi mikro malim in srednje velikim podjetjem dodatnih 10 milijonov evrov garancijskega potenciala za zavarovanje ugodnih bančnih kreditov s subvencijo obrestne mere.

Poveča se skupna višina razpisanih sredstev iz 31,42 mio EUR na 43,12 mio EUR. Po tem povečanju je podjetjem na razpolago še 20,38 mio EUR ugodnih finančnih instrumentov. Na voljo sta še dva roka za predložitev vlog in sicer 10.10. in 10.11.2013.

Vir: MGRT