Fima Projekti       |       Fima localis        |       Fima znanje       |       Fima prevajanje       |       Od kmetije do podjetja       

02
Sep
2013

Začenja se nov izbor najboljših gazel

gazela1Slovenija ima izjemna, globalno usmerjena in konkurenčna podjetja, na katera bo opozoril tudi nov izbor Gazela 2013. Letošnji daje poudarek povezovanju z mladimi in še bolj aktivnemu dialogu med podjetji in državo.

Z nekoliko spremenjeno metodologijo in nadgrajenimi prireditvami, na katerih izpostavijo najboljše gazele v regiji, se prvi teden septembra začenja Dnevnikov izbor najboljših izmed najhitreje rastočih gazel. Gazela 2013 bo prvega finalista dobila 5. septembra v Ljubljani, ko bo izbor gazele osrednje Slovenije, šestega pa 10. oktobra v štajerski prestolnici.

Metodološka komisija, ki je že izvedla prvi del izbora, je letos opravila skoraj 30 intervjujev z vodstvi podjetij in vnovič izluščila v vsaki od šestih regij po tri nominirana podjetja, ki se bodo potegovala za naziv regijska gazela.

V izboru gazela se sicer spremlja preteklo petletno poslovanje podjetij, poleg bonitetne ocene pa je vključen tudi tako imenovani faktor tveganja, ki ga po lastni metodologiji izračunava družba Bisnode.

Na predlog metodološke komisije so letos med vstopne kriterije umestili tudi kriterij, da mora imeti podjetje najmanj pet zaposlenih, sicer pa ostajajo vstopni kriteriji 220.500 evrov čistih prihodkov od prodaje v letu 2007 in pozitivno poslovanje v letu 2012.

V nadaljnjem raziskovanju in odločanju med kandidati v vsaki regiji pa so ključni dodana vrednost na zaposlenega, rast števila zaposlenih, izvozna naravnanost, poslovni model, sposobnost trajnostne rasti.

Vir: Podjetniški portal

Pošlji povpraševanje

Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo na tel. št. 041 207 730 ali 02/62 00 788 ter na e-naslovu: office1@b2b-group.net.