Fima Projekti       |       Fima localis        |       Fima znanje       |       Fima prevajanje       |       Od kmetije do podjetja       

26
Aug
2013

MGRT podprl 1. sejem socialnega podjetništva

 

socilano_podjetnistvoV Slovenskih Konjicah je v soboto, 17. 8. 2013 potekal prvi sejem socialnih podjetij v Sloveniji z naslovom: »Pridne roke 2013«. Sejem je bil namenjen promociji izdelkov in storitev socialnih podjetij, predstavitvi primerov dobrih praks socialnega podjetništva v slovenskih občinah ter medsebojnemu povezovanju in sodelovanju socialnih podjetij.

Na sejmu so sodelovala registrirana socialna podjetja, zadruge in druge pravne osebe, ki poslujejo po načelih socialnega podjetništva. Ta so predstavila svoje poslovne dejavnosti in na stojnicah obiskovalcem tudi prodajala svoje izdelke in storitve. Udeležba na sejmu je bila za razstavljavce in udeležence sejma brezplačna.

Dogodek je preko SPIRIT Slovenija sofinanciralo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki  v okviru svojih ukrepov spodbuja tudi aktivnosti za razvoj socialnega podjetništva in ima pomembno vlogo pri nastajanju, razvoju in rasti socialnih podjetij s ciljem večanja konkurenčnosti in dolgoročne samovzdržnosti socialnih podjetij.

Vir: MGRT