Fima Projekti       |       Fima localis        |       Fima znanje       |       Fima prevajanje       |       Od kmetije do podjetja       

12
Aug
2013

I. sejem socialnih podjetij v Sloveniji »Pridne roke 2013«

 

socilano_podjetnistvoSejem je namenjen promociji izdelkov in storitev  socialnih podjetij, predstavitvi primerov dobrih praks socialnega podjetništva v slovenskih občinah in medsebojnemu povezovanju in sodelovanju socialnih podjetij. Sejem organizirajo: Slovenski forum socialnega podjetništva, SPIRIT Slovenija, javna agencija s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Skupnost občin Slovenije in socialno podjetje Kooperativa Konjice.

Organizatorji sejma vabijo registrirana socialna podjetja, zadruge in druge pravne osebe, ki poslujejo po načelih socialnega podjetništva, da na sejmu predstavijo svoje poslovne dejavnosti in na stojnicah obiskovalcem sejma tudi prodajajo izdelke in storitve. Udeležba na sejmu je za razstavljavce in udeležence sejma brezplačna. Omejeno število stojnic bodo razstavljavcem zagotovili organizatorji sejma.

Sejem bo potekal v soboto 17. avgusta 2013 med 15h in 22h na sejemskem prostoru Mestnega kopališča Slovenske Konjice.

Prijave z izrazom interesa za razstavljanje na sejmu, morajo prijavitelji poslati na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do srede 14.8.2013 do 12h. Organizatorji si pridržujejo pravico, da med prijavljenimi razstavljavci prednostno omogočijo predstavitev na sejmu pravnim osebam, registriranim kot socialna podjetja, v skladu z Zakonom o socialnem podjetništvu. O izboru razstavljavcev bodo vse prijavljene obvestili v sredo 14.8.2013.

Sejem poteka vzporedno z medijsko zelo odmevno turistično prireditvijo Jadranske igre Slovenija, ki bo 17.8. med 9h in 23h prav tako potekala na Mestnem kopališču v Slovenskih Konjicah. Prireditve se bo udeležilo veliko število obiskovalcev, deležna pa bo tudi velike medijske pozornosti. Obe dejstvi govorita v pride temu, da se na sejmu Pridne roke 2013 splača sodelovati.

Vir: Slovenski forum socialnega podjetništva