Fima Projekti       |       Fima localis        |       Fima znanje       |       Fima prevajanje       |       Od kmetije do podjetja       

05
Jun
2013

 

Predvidene spremembe programa javnih razpisov Slovenskega regionalno razvojnega sklada

 

regionalni_skladVlada obravnava predlog sprememb programa javnih razpisov, ki jih razpisuje Slovenski regionalno razvojni sklad. Spremembe prinašajo prerazporeditve sredstev po programih in povečanje sredstev namenjenih javnim razpisom.

PROGRAM SPODBUJANJA PODJETNIŠTVA NA OBMEJNIH PROBLEMSKIH OBMOČJIH

Sklad bo na osnovi pogodbe z MGRT oblikoval nov projekt »Spodbujanje podjetništva na obmejnih problemskih območjih« in sicer bo preko javnega razpisa ponudil ugodna posojila Sklada za začetne investicije podjetniškega značaja,  ki pa bodo dodatno subvencionirane s sredstvi MGRT v višini 3.900.000 EUR. Možna bo sprememba programa v primeru rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2013.

Za  produkt »Investicijski projekti po regijski garancijski shemi sklada na območju Pomurske regije« so zagotovljena sredstva MGRT  v višini  854.000 EUR.

ZMANJŠANJE SREDSTEV ZA PROGRAM PODEŽELJA

Zaradi zaznanega manjšega interesa v predhodnem letu bo sklad zmanjšal sredstva na programu podeželje za 1 mio EUR, zlasti na področju naložb v projekte za predelavo, trženje in dopolnilne dejavnosti.

SPREMEMBA OBRESTNE MERE

Predlog sprememb se nanaša na zvišanje obrestne mere pri dodeljevanju posojil v letu 2013, tako, da bodo nove obrestne mere od 3 mesečni EURIBOR + 0,8 (prej EURIBOR + 0,25%) do 3 mesečni EURIBOR+ 2,5% (prej EURIBOR + 1%).  Sklad se s tem prilagaja gibanju obrestnih mer na trgu.

Pošlji povpraševanje

Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo na tel. št. 040 211 491 ali 02/62 00 788 ter na e-naslovu:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .