Fima Projekti       |       Fima localis        |       Fima znanje       |       Fima prevajanje       |       Od kmetije do podjetja       

Prvi javni razpis za sofinanciranje manjših začetnih naložb

 

Razpisnik: Mariborska razvojna agencija

Rok: od 19.6.2015 do porabe sredstev

Razpoložljiva sredstva: 607.142 EUR v letu 2015

 

Predmet javnega razpisa

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje manjših začetnih naložb v mikro, malih in srednje velikih podjetjih iz upravičenega območja, ki bodo pridobila garancije za bančne kredite.

 

Razpis je namenjen gospodarskim subjektom, ki delujejo in načrtujejo manjše začetne naložbe na območju občin Kungota, Hoče-Slivnica, Mestne občine Maribor, Pesnica, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju, Ruše in Selnica ob Dravi.

 

Vlagatelji

 

Vlagatelji so lahko mikro, mala in srednje velika podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe ali samostojni podjetniki ter zadruge in socialna podjetja.

 

Upravičeni stroški

 

Upravičeni stroški so:

  • stroški materialnih začetnih naložb, ki pomenijo stroške nakupa strojev in opreme, nakupa zemljišč, stroške komunalnega in infrastrukturnega opremljanja zemljišč, stroške gradnje in/ali nakupa objekta.
  • stroški nematerialnih začetnih naložb, ki pomenijo prenos tehnologije z nakupom patentov, licenc, blagovnih znamk, znanja ali nepatentiranega tehničnega znanja.

 

Vlagatelj lahko zaprosi za nepovratna sredstva samo v kombinaciji s kreditom po razpisu »Javni razpis kreditov in garancij za mikro, mala in srednja podjetja v okviru regijske garancijske sheme za Podravje«.

 

Stopnja nepovratnih sredstev znaša do 45% za mala in mikro podjetja, ter do 35% za srednja podjetja.

 

Investicija mora biti zaključena do 23.10.2015.

Pošlji povpraševanje

Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo na tel. št. 070 790 920 ali 040 211 491 ter na e-naslovu:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .