Fima Projekti       |       Fima localis        |       Fima znanje       |       Fima prevajanje       |       Od kmetije do podjetja       

Javni razpis za podporo malim in srednje velikim podjetjem, ki izvajajo raziskave in razvoj – program EUROSTARS, v okviru iniciative EUREKA v letu 2014

 

Razpisnik: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Rok: 11.9.2014 za mednarodno prijavo, nacionalna prijava v 14 dneh od prejema pozitivnega sklepa s strani Eureka sekretariata

Višina sredstev: 600.000 EUR v 2015 in 600.000 EUR v 2016

 Predmet javnega razpisa

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje slovenskega dela mednarodnih raziskovalnih in razvojnih projektov za projekte, ki so potrjeni na mednarodnem ocenjevanju Eurostars s strani skupine Visokih predstavnikov programa Eurostars.

 

Strateški cilj javnega razpis je zagotoviti sofinanciranje za tržno orientirane industrijske raziskave in razvoj s posebnim poudarkom na malih in srednje velikih podjetjih, ki se ukvarjajo z raziskavami in razvojem. Predmet sofinanciranja so mednarodno, uporabno usmerjeni raziskovalno razvojni projekti, ki pokrivajo katerokoli tehnološko področje, morajo pa imeti civilen namen in razviti nov proizvod, postopek ali storitev.

 

Ta razpis se navezuje na ustrezni mednarodni razpis projekta EUROSTARS z imenom: »EUREKAs EUROSTARS programme« (mednarodni razpis). V mednarodnem razpisu EUROSTARS sodeluje 33 držav članic konzorcija EUROSTARS.

 

Vlagatelji in upravičeni stroški

 

Na razpis se lahko prijavijo slovenska podjetja, katerih projekt pri katerem sodelujejo v okviru mednarodnega konzorcija kot koordinator ali partner, je bil v okviru mednarodnega razpisa ocenjen pozitivno in so bili partnerji o tem obveščeni s strani Sekretariata.

 

Med upravičene stroške spadajo stroški za izvajanje raziskovalno-razvojne dejavnosti projekta, ki se izvajajo v obliki industrijskih raziskav. To so:

  • Stroški osebja,
  • Stroški potovanj,
  • Stroški materiala,
  • Drugi stroški (oprema in zemljišča),
  • Stroški pogodbenih raziskav in režijski stroški.

Projekt bo lahko prejel sredstva do višine zaprošene v vlogi, vendar največ do višine 100.000 EUR na leto za posameznega partnerja. Obdobje za porabo sredstev so proračunska leta 2015, 2016, 2017 in 2018.

Pošlji povpraševanje

Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo na tel. št. 070 790 920 ali 040 211 491 ter na e-naslovu:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .