Fima Projekti       |       Fima localis       |       Fima znanje       |       Fima prevajanje

Prvi javni razpis za subvencioniranje obrestne mere za komercialne  kredite, v okviru programa spodbujanja  konkurenčnosti Maribora s širšo okolico

 

Razpisnik: Mariborska razvojna agencija

Rok: 1.9.2014

Višina sredstev: 1.696.744,00 EUR

Predmet javnega razpisa

 

Predmet razpisa je subvencioniranje obrestne mere za obstoječe kredite mikro, malih in srednje velikih gospodarskih družb, samostojnih podjetnikov ter zadrug. Namen subvencioniranja je spodbujanje investicijskih vlaganj malih in srednje velikih podjetij z dolžniškimi viri.

 

Subvencija predstavlja do 50% skupne obrestne mere za kredite, ki v času izvajanja tega razpisa še niso zapadli. Upravičenci bodo subvencijo obrestne mere lahko koristili za obdobje od 1.1.2013 do 30.6.2014 oz. do porabe sredstev namenjenih za subvencioniranje.

 

Vlagatelji

 

Razpis je namenjen gospodarskim subjektom, ki delujejo na območju občin Kungota, Hoče – Slivnica, Mestne občine Maribor, Pesnica, Podvelka, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju, Ruše in Selnica ob Dravi.

 

Na razpis se lahko prijavijo mikro, male in srednje velike gospodarske družbe, samostojni podjetniki ter zadruge, ki imajo sedež dejavnosti v upravičenem območju in so na dan oddaje vloge na ta javni razpis vsaj  6 mesecev registrirani in imajo vsaj 6 mesecev sedež podjetja ali njihov registriran del na upravičenem območju.

 

Namenska poraba kredita

 

Krediti morajo biti namenjeni oz. porabljeni za investiranje v poslovne nepremičnine, investiranje v opremo, stroje in naprave ali investiranje v neopredmetena osnovna sredstva. Prijavitelj lahko kandidira na razpis z največ tremi krediti.

 

Posamezen upravičenec bo prejel subvencijo v višini največ 50% obrestne mere za upravičen kredit. Najnižji znesek subvencije je 2.000 EUR, oz. najvišji 35.000 EUR.

 

Pošlji povpraševanje

Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo na tel. št. 070 790 920 ali 040 211 491 ter na e-naslovu:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information