Fima Projekti       |       Fima localis        |       Fima znanje       |       Fima prevajanje       |       Od kmetije do podjetja       

SEMENSKI KAPITAL -  KONVERTIBILNO POSOJILO  ZA ZAGON INOVATIVNIH PODJETIJ V VIŠINI 50.000 EUR (SK50 2014)

Razpisnik: Slovenski podjetniški sklad

Rok: 10.10.2014

Predvidena višina sredstev: 1.000.000.000 EUR

Predmet javnega razpisa

Predmet produkta je semenski kapital - konvertibilno posojilo za inovativna podjetja. Namen produkta je spodbujanje nastajanja novih MSP s potencialom hitre globalne rasti z visoko dodano vrednostjo in izvozno naravnanostjo; nastajanja novih podjetij in hitrejše uvajanje novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje; razvoja začetnega koncepta poslovnega modela MSP in zagona podjetja ter spodbujanje mreženja in povezovanja deležnikov, ki tvorijo uspešen ekosistem za nastajanje uspešnih podjetij.

Vlagatelji

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, ki imajo vsaj 1 zaposlenega in manj kakor 50 zaposlenih in imajo letni promet in/ali letno bilančno vsoto, ki ne presega 10 milijonov EUR in so organizirana kot gospodarske družbe v obliki družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) in so mlajša od treh let (od datuma registracije do oddaje vloge).  

Upravičeni stroški

Upravičeni stroški so vsi stroški, ki so namenjeni razvoju podjetja kot so npr.  stroški razvoja, plače zaposlenih, ki delajo na razvoju in strošek iz pogodbe o poslovodenju, stroški promocije, stroški najema opreme, stroški najema poslovnih prostorov, stroški testiranja in dodatnega usposabljanja, materialni in nematerialni stroški, ki so namenjeni razvoju storitev oz. proizvoda,... 

Posojilni in konvertibilni pogoji.

Slovenski podjetniški sklad daje posojilo v višini 50.000 EUR, kjer se sklad odloči bodisi za konverzijo posojila do katerega je sklad upravičen od 6% do 26% na podlagi formule in določenih kazalnikov, ki jih bo družba dosegla v letu 2017, bodisi za vračilo posojila po nominalni fiksni obrestni meri v višini 5% letno.

Skrajni rok za morebitno konverzijo posojila je 31.12.2018, skrajni rok za vračilo posojila pa 31.12.2020.

Pošlji povpraševanje

 Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo na tel. št. 040 211 491 ali 02/62 00 788 ter na e-naslovu:    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .