Fima Projekti       |       Fima localis        |       Fima znanje       |       Fima prevajanje       |       Od kmetije do podjetja       

Javni razpis za sofinanciranje operacij »Investicije v prenovo in obnovo, celostno revitalizacijo in modernizacijo kulturnih spomenikov v lasti občin«

 

 

Razpisnik: Ministrstvo za kulturo

Rok: 09. 09. 2013.

Višina sredstev: 5.700.000,00 EUR

Predmet javnega razpisa

 

Namen razpisa je spodbujanje investicij v prenovo in obnovo, celostno revitalizacijo in modernizacijo kulturnih spomenikov v lasti občin, ki bodo ustvarjali nove možnosti za trajnostni razvoj podeželskih območij, urbanih (mestnih) središč in regij (povečanje števila obnovljenih in revitaliziranih kulturnih spomenikov in povečanje števila obiskovalcev) ter hkrati prispevali k nastanku novih delovnih mest v povezavi s kulturnim in gospodarsko-turističnim razvojem.

Predmet tega javnega razpisa so večje investicije, katerih vrednost znaša najmanj 1.500.000 EUR upravičenih stroškov (brez davka na dodano vrednost, v nadaljevanju DDV), in so nacionalnega pomena, kar pomeni, da morajo biti kulturni spomeniki razglašeni za spomenik državnega pomena.

Vse fizične aktivnosti operacije morajo zaključene (t.j. zaključek vseh del) najkasneje do 1.8.2015. Rok za predložitev zadnjega zahtevka za izplačilo je 30. 9. 2015.

Zaprošena vrednost sofinanciranja operacije prijavitelja ne sme presegati 2.850.000 EUR.

Prijavitelj lahko v okviru navedenih zneskov zaprosi za 100 % financiranje upravičenih stroškov.

Pošlji povpraševanje

Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo na tel. št. 040 211 491 ali 02/62 00 788 ter na e-naslovu:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .